Heilige naamdag van Jezus Christus

Vandaag is de heilige naamdag van Jezus. Het is een dag voor verschillende takken van het Christendom zoals bijvoorbeeld de jezuïeten om stil te staan bij wat Christus heeft doorstaan om de mensheid te redden. Ze geloven dat als je deze dag gebruikt om continu aan Jezus te denken je dan gereinigd wordt van zonden. Een soort spirituele detox.

This great name is likened by the Holy Spirit unto oil : Your name is as oil poured out. (Song 1:2 DR) For this reason, says St. Bernard, that as oil is light, food, and medicine; so the name of Jesus is light to the mind, food to the heart, and medicine to the soul.

Vergelijkbaar met gisteren bij de Orthodoxen, maar wellicht zonder echt te hoeven vasten kun je deze dag eenvoud en nederigheid nastreven. Met de verwijzing hierboven in het achterhoofd zou ik een eenvoudig stuk brood kopen en dat tot hoofdbestanddeel van mijn maaltijd maken.

een eenvoudig stuk brood

Wanneer heb jij je voor het laatst nederig opgesteld? Voor mij is nederigheid altijd iets ten opzichte van iemand anders, maar kun je niet ook nederig zijn tegenover jezelf? En zou je dat niet kunnen zijn met wat je in je mond stopt? Stukje brood, beetje olijfolie, simpel. Meer is soms echt niet nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *