Tamales

In Latijns-Amerika is Kerst heel belangrijk. In landen als Mexico, Colombia en Venezuela beginnen ze half december en houden ze pas op met Driekoningen. Vasten? No way, José. Daar is het bijna een maand feest. Tijd genoeg dus om bij familie en vrienden op bezoek te gaan en lekker te eten.

tamales
Tamales (CC BY-NC 2.0 from Flicker.com user verovera78)

Er zijn dan natuurlijk wel bepaalde dingen die je hoort te eten, tamales bijvoorbeeld.

Een tamale is gemaakt van maismeel, word gestoomd in een bananenblad en gevuld met (varkens)vlees, kaas, groenten en/of fruit.

Ik heb kort gezocht naar een recept en vond er één bij Delicious days.

Kerst is een tijd om samen te komen en hoewel we hier in Nederland allang een nieuw jaar zijn begonnen kan het geen kwaad om het kerstgevoel nog even te verlengen.

Schud de Colombiaan in jezelf wakker en stel je zo gastvrij mogelijk op. Nodig wat ooms, tantes, neven en nichten uit voor een gezellige lange avond aan tafel. Lekker alle roddels doornemen en de band aanhalen met de mensen die veel betekenen, maar die je minder ziet dan je misschien zou willen.

Gastvrijheid, daar zou ik persoonlijk wel wat meer van kunnen laten zien. Gastvrijheid betekent ook inclusiviteit. Mensen betrekken, laten merken dat iemand ertoe doet. Ik vind het vaak prima om een veilige afstand te bewaren. Dat is makkelijk. Vandaag doe ik wat meer moeite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *