Twelfth night/Reyes/Driekoningen

In Engeland wordt op Driekoningen Twelfth Night gevierd. Wij hebben thuis een receptenboek liggen waarin voor de britse feestdagen recepten staan. Hieronder is de inleidende pagina voor Twelfth Night.

twelfth night page

 

Er wordt dus een cake gebakken en daar worden een boontje en een erwt in verstopt. Mijn Spaanse schoonzus vertelde me dat het verstoppen van kleingheidjes in cake ook terug komt in de viering van Reyes in Spanje. Daar bakt men een Roscón, een type tulband waar een koningsfiguurtje en een erwt in worden verstopt en de gene die de koning vind in zijn stuk mag de rest van de dag vertellen wat de erwtvinder moet doen voor hem of haar.

Roscón

Het is een vreemde dag. Tijd om een beetje gek te doen, neem jezelf en je omgeving even niet zo serieus. De wereld buiten is kaal en grauw in hartje winter en we zijn veel binnen. Het is voor te stellen dat sommige mensen je op je zenuwen beginnen te werken.

Gebruik deze dag om te zeggen: Hey, het is allemaal een beetje moeilijk af en toe, maar niet vandaag, vandaag laat ik de onderdrukte kant van mezelf zien, de lollige, kinderachtige kant die even veel onderdeel van mij is als de serieuze, volwassen kant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *