Glorious Twelfth

Vandaag is een nieuw type dag. Zo een had ik nog niet. Het is namelijk het begin van het jachtseizoen op de Red Grouse (Schotse sneeuwhoen) en de Ptarmigan (Alpensneeuwhoen) en het duurt 121 dagen. De Schotse sneeuwhoen komt alleen voor in Groot Brittannië en wordt niet gekweekt dus hun aantallen fluctueren op een natuurlijke manier. Waarom erop gejaagd mag worden is mij eerlijk gezegd niet duidelijk, want het is een mooie vogel die verder geen schade toebrengt aan de natuur. En waarom vandaag Glorious is, is mij een nog groter raadsel.

En toch kun je dus in goede restaurants of bij een gastvrije jager terecht voor een maaltijd met Schotse sneeuwhoen.  Je moet het maar willen. Lekker is het trouwens waarschijnlijk wel…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *