Yukon discovery day

Yukon, in het noord westen van Canada viert het vorige weekend en vandaag een feestje. In 1896 vonden een aantal avontuurlijke mannen hier goud in een beek. Het was het begin van wat men de “Klondike gold rush”noemt en het zette dit deel van Canada op de kaart.

Tegenwoordig is het dus een lang weekend met relatief toeristische activiteiten, waar dus ook veel toeristen op af komen. In dit geval vind ik dat niet zo erg, want het lijkt relatief kleinschalig en het is een enorm gebied, waar weinig mensen wonen.

Doe je tegoed aan overweldigende natuur en rust. Ik weet niet zo goed of er bepaalde dingen zijn die men eet op discovery day, maar ik zie zalm voor me en eenvoudig gekookte aarappels. De “Yukon gold” aardappel in het bijzonder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *